mlsuprave-cir
Његошева 18 34220 Лапово, Србија  Teл: +381 34 853 159   E-пошта: office@lapovo.rs

Вртић

,,Наша младост“Лапово

Установа за децу ,,Наша младост“Лапово, основана је 24.02.1992. године Одлуком тада новоформиране општине Лапово. Иначе, предшколско образовање на територији општине Лапово је први пут организовано 01.10.1978. год. при ОШ,,Светозар Марковић“, да би 01.10.1979.год. предшколски програм био организован у новоизграђеном објекту тадашњег дечјег вртића ,,Полетарац“. Дакле дечји вртић ,,Полетарац“ у Лапову је обављао предшколски програм до 1992. год.од тада дечји вртић прераста у Установу за децу ,,Наша младост“. Наша Установа се развијала као и наше место , тако да је у склопу Установе отворен одељак ИВ при ОШ,, Светозар Марковић“ 1989.год. , а касније је отворен одељак ,,Возић“ 1996. год.

Васпитно-образовни рад у Установи обавља око 27 радника у зависности од потреба Установе. Пратећи стандарде и квалитете у образовању наша Установа је реализовала бројне пројекте у сарадњи са локалном самоуправом, Министарством просвете, невладиним сектором. Поносни смо на опремање централне кухиње , најсавременијим машинама за припремање и обраду хране , намењене најмлађој популацији-2005/06. Такође смо поносни на међународну размену и сарадњу са државним вртићима града Беча . Та сарадња нам је омогућила опрему, намештај, дидактику вредну преко 30.000,00 евра. И наша деца имају прилику да користе стандарде из Европске Уније.

Највећи успех наше Установе и локалне самоуправе је реконструкција и доградња главног објекта Установе која је у току. Наиме од 10.05.2010. тече реконструкција и доградња наше Установе са чијом реконструкцијом деца Лапова добијају већи капацитет за око 680м2, кабинете, фискултурну салу и пратеће објекте по највишим стандардима. Завршетком ових радова наша Установа и локална самоуправа задовољиће стандарде и потребе грађана Лапова. Реконструкцијом и доградњом објекта осим наше деце и родитеља, добијају и наши запослени , чији рад у многоме зависи од услова рада. Наши вредни васпитачи и медицинске сестре од 2004. су између осталог и уредници дечјег часописа ,,Печуркица“. Часопис ,,Печуркица“ прати дешавања у Установи и начелно и принципе образовања деце предшколског узраста. Драмска радионица Установе је такође активна на дечјим фестивалима и има запажене резултате.

Наша Установа као и наше место је у сталном успону и развија се захваљујући људима добре воље, релевантним људима у Скупштини Oпштине Лапово.

Директор
Драгана Милисављевић

2015 Општина Лапово и агенција Инфостил. Забрањено преузимање садржаја без дозволе издавача.