mlsuprave-cir
Његошева 18 34220 Лапово, Србија  Teл: +381 34 853 159   E-пошта: office@lapovo.rs

Основна школа

ОСНОВНА ШКОЛА «СВЕТОЗАР МАРКОВИЋ» ЛАПОВО

Наша школа почела је са радом давне 1840. године  и имала је 10 ученика, те се ова школа сматра једном од најстаријих школа у Србији. Садашње име датира из 1954. године када све школе постају осмогодишње. Дакле, од тада ова школа носи назив Светозар Марковић. Било је година када је школа имала и преко 1200 ђака, али нажалост, њихов број се све више смањује,  па данас ову школу похађа око 650 ученика од првог до осмог разреда у 30 одељења у централној школи и два  одељка.

Поносни смо на постигнућа наших ученика и наставника чији се успеси нижу до републичких такмичења. Оваквом успеху доприноси добра сарадња и ангажовање наставника у раду са ученицима, како кроз редовну наставу, тако и кроз рад у многобројним секцијама уз примену најмодернијих наставних метода и средстава. Сви се трудимо да школа ученицима буде друга кућа, а пријатној  атмосфери доприноси и велики број људи добре воље из нашег окружења, који својим донацијама помажу да услови рада у школи буду још бољи. Једну од највећих донација добили смо  од Националне гарде Охаја чији су представници заједно са представницима наше војске,  лично учествовали у њеној реализацији (постављена је нова столарија, замењени су кров и олуци, реновирани су санитарни чворови и урађена је нова фасада). Захваљујући њима, наша школа сада изгледа овако.

Последњих година пуно се урадило у нашој школи почев од асфалтирања осветљења  и опремања школских игралишта и дворишта, сређивањем унутрашњег простора школе постављањем нових подова, новог школског намештаја, набавком спортске опреме, многобројних техничких уређаја и других наставноих средстава до завршетка радова на новој котларници на гас. Очекујемо ускоро и  донацију од стране Телекома Србије у виду 30 рачунара за опремање информатичког кабинета.

Надамо се и скором завршетку школско-спортске хале што ће омогућити активније бављење спортом, а уређењем простора око ње употпуниће се још лепши изглед наше школе. Драго нам је што свако ко је завршио нашу школу, без обзира где је сада и чиме се бави, са поносом може да каже да је био наш ђак.

2015 Општина Лапово и агенција Инфостил. Забрањено преузимање садржаја без дозволе издавача.