mlsuprave-lat
Njegoševa 18 34220 Lapovo, Srbija  Tel: +381 34 853 159   E-mail: office@lapovo.rs
VESTI

KTC „Stefan Nemanja“

Kulturno-turistički centar „Stefan Nemanja“ u Lapovu, sagrađen je pedesetih godina prošlog veka i dograđivan je i adaptiran u više navrata čime je postao kulturni centar svih starosnih struktura u Lapovu i šire.

Bogat društveni život obogaćen muzičkim, pozorišnim i svekolikim kulturnim dešavanjima lice je Centra, koji iz dana u dan prerasta u višenamenski centar za sve njegove posetioce. Lapovo je opština koja je živela i danas živi od železnice. Zato je odlukom Skupštine Opštine Lapovo proglašeno za „Grad muzej železnice “ U tu svrhu je Centar postao strateški važan centar za razvoj turizma i promociju svih kulturnih dešavanja u Lapovu, Šumadiji i Srbiji takođe. Centar poseduje bioskopsku salu sa 250 mesta za sedenje sa grejanjem i bioskopskim stereo sistemom „Dolby“, galerijski prostor opremljen „Brilux“ rasvetom, kao i učionički prostor za izvodjenje edukacije stranih jezika i informatičkih nauka.
Pod okriljem Kulturnog centra deluju Likovni klub „Svetlost“, zatim, Udruženje žena “Moravske šarenice“i „ Art dens“ plesni klub. Mnoštvo je izložbi, kako samostalnih, tako i zajedničkih održanih u Lapovu i drugim gradovima širom Srbije. U 2007-oj godini Kulturno-turistički centar postao je domaćin Prve međunarodne izložbe umetnika železničara pod nazivom „ Duž pruge „ ove godine Druga međunarodna izložba umetnika sa železnice pod nazivom  „ Grad muzej železnice Lapovo“ i planovi su i želje da ona preraste u tradicionalnu izložbu.
Ovakva manifestacija je u sklopu turističkih ponuda u sklopu programa razvoja turizma u Opštini Lapovo. Kulturno-turistički centar „Stefan Nemanja“ u Lapovu deluje u dva sektora: sektor kulture i sektor turizma.

Ostale informacije na sajtu www.ktclapovo.rs

2018 Opština Lapovo i Infostil agencija. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.