mlsuprave-lat
Njegoševa 18 34220 Lapovo, Srbija  Tel: +381 34 853 159   E-mail: office@lapovo.rs
VESTI

Osnovna škola

OSNOVNA ŠKOLA «SVETOZAR MARKOVIĆ» LAPOVO

Naša škola počela je sa radom davne 1840. godine  i imala je 10 učenika, te se ova škola smatra jednom od najstarijih škola u Srbiji. Sadašnje ime datira iz 1954. godine kada sve škole postaju osmogodišnje. Dakle, od tada ova škola nosi naziv Svetozar Marković. Bilo je godina kada je škola imala i preko 1200 đaka, ali nažalost, njihov broj se sve više smanjuje,  pa danas ovu školu pohađa oko 650 učenika od prvog do osmog razreda u 30 odeljenja u centralnoj školi i dva  odeljka.

Ponosni smo na postignuća naših učenika i nastavnika čiji se uspesi nižu do republičkih takmičenja. Ovakvom uspehu doprinosi dobra saradnja i angažovanje nastavnika u radu sa učenicima, kako kroz redovnu nastavu, tako i kroz rad u mnogobrojnim sekcijama uz primenu najmodernijih nastavnih metoda i sredstava. Svi se trudimo da škola učenicima bude druga kuća, a prijatnoj  atmosferi doprinosi i veliki broj ljudi dobre volje iz našeg okruženja, koji svojim donacijama pomažu da uslovi rada u školi budu još bolji. Jednu od najvećih donacija dobili smo  od Nacionalne garde Ohaja čiji su predstavnici zajedno sa predstavnicima naše vojske,  lično učestvovali u njenoj realizaciji (postavljena je nova stolarija, zamenjeni su krov i oluci, renovirani su sanitarni čvorovi i urađena je nova fasada). Zahvaljujući njima, naša škola sada izgleda ovako.

Poslednjih godina puno se uradilo u našoj školi počev od asfaltiranja osvetljenja  i opremanja školskih igrališta i dvorišta, sređivanjem unutrašnjeg prostora škole postavljanjem novih podova, novog školskog nameštaja, nabavkom sportske opreme, mnogobrojnih tehničkih uređaja i drugih nastavnoih sredstava do završetka radova na novoj kotlarnici na gas. Očekujemo uskoro i  donaciju od strane Telekoma Srbije u vidu 30 računara za opremanje informatičkog kabineta.

Nadamo se i skorom završetku školsko-sportske hale što će omogućiti aktivnije bavljenje sportom, a uređenjem prostora oko nje upotpuniće se još lepši izgled naše škole. Drago nam je što svako ko je završio našu školu, bez obzira gde je sada i čime se bavi, sa ponosom može da kaže da je bio naš đak.

2018 Opština Lapovo i Infostil agencija. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.